Banden wisselen Nijmegen

Banden wisselen Nijmegen? Winterbanden bieden veel meer grip in winterse omstandigheden. Op sneeuw en ijs, maar ook bij lage temperaturen! De remweg van een winterband op een besneeuwd wegdek bij 50km/uur is zo’n 30 meter. Met zomerbanden is deze maar liefst 60 meter.

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht bij bepaalde omstandigheden. In Duitsland bijvoorbeeld is de boete 40 euro voor het niet rijden met winterbanden tijdens de wintermaanden. Veroorzaak je een ongeval, dan loop je bovendien de kans dat je verzekeraar niet uitkeert. Check dus goed wat de regels zijn voor het land waar je naar toe reist voordat je op pad gaat!

Winterbanden wisselen: 7 graden!

Een vaak gehoord misverstand: het sneeuwt in Nederland bijna nooit, ik heb geen winterbanden nodig. Het is weliswaar een feit dat het in Nederland ‘slechts’ 23 dagen per jaar (licht) sneeuwt, maar toch is het advies om zomerbanden voor winterbanden te wisselen bij temperaturen onder de 7 graden. Er wordt ook wel eens gezegd: rijd met winterbanden als de ‘r’ in de maand zit.

RELATED ARTICLES
9 months ago
11 months ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest News
9 months ago
11 months ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago