Wat kan een makelaar voor mij doen?

Als je een huis wilt kopen of verkopen, krijg je te maken met een makelaar. De makelaar fungeert als een soort tussenpersoon tussen koper en verkoper. De meeste mensen denken dat het verplicht is om een makelaar te gebruiken, maar dat is het niet. Je kunt ook zonder makelaar een huis kopen of verkopen.

Toch zijn er weinig particulieren die dat doen. Blijkbaar vinden ze dat de makelaar wel toegevoegde waarde heeft. Maar wat doet een makelaar nu eigenlijk, behalve het ‘te koop’ bordje ophangen?

Aankoopmakelaar

Bij de aankoop van uw nieuwe woning kan de aankoopmakelaar u van dienst zijn. Deze gaat voor u op zoek naar geschikte woningen nadat uw woonwensen uitgebreid zijn doorgenomen. Zodra een voorgedragen woning uw interesse heeft getrokken gaat de aankoopmakelaar voor u een bezichtiging regelen, waarbij hij/zij ook aanwezig zal zijn om samen met u het huis te inspecteren.

Het voeren van onderhandelingen met de verkopende partij is ook een taak van de aankoopmakelaar. Nadat de keuze voor een woning is gemaakt zal hij/zij u begeleiden bij notariële zaken.

Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar is iemand die ingeschakeld wordt als u de verkopende partij bent. Deze zal u helpen met het vaststellen van een verkoopprijs op basis van taxatie. Daarnaast wordt een doeltreffende verkoopstrategie opgesteld.

Er wordt actief gezocht naar potentiële kopers en de verkoopmakelaar kan deze ook rondleiden bij bezichtigingen, waardoor u hiervoor niet hoeft thuis te blijven. De verkoopmakelaar is goed in onderhandelen met de aankooppartij en zal u begeleiden bij het opstellen van een verkoopcontract en alle notariële zaken bij de verkoop.

Bron: Thoma Post

RELATED ARTICLES
9 months ago
11 months ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest News
9 months ago
11 months ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago
2 years ago